Info

Info

SAMEN ZINGEN
Op vrijdag 20 december 2019 organiseert de stichting Xmas sing along voor de 2e keer een sfeervol meezingevenement bij de Oude Toren in Stiphout.
Een Xmas sing along, samen voornamelijk kerstliedjes zingen in een sprookjesachtige omgeving. Meerdere koren zingen kerst- en aanverwante liedjes van toen en nu. Op een beeldscherm wordt de tekst geprojecteerd zodat iedereen uit volle borst mee kan zingen. Er staan kraampjes waar winterse hapjes en drankjes te verkrijgen zijn. Trek lekkere warme kleren aan, breng uw zangstem (hoeft niet zuiver te zijn) mee dan zorgen wij voor een fantastische sfeer.

ENTREE
Als entree vragen wij u een artikel uit de voorraadkast/kelder mee te brengen. Denk hierbij aan een fles shampoo, een pak koekjes, douchegel, enz. Deze artikelen worden door vrijwilligers van Super Sociaal aangenomen en zullen verdeeld worden onder de minderbedeelde gezinnen die in onze gemeente wonen. Zo proberen wij te zorgen dat er voor hen iets extra’s is in deze dure decembermaand.

SCHOLEN
De kinderen van de basisscholen hebben we gevraagd het lied “kon het elke dag maar kerstmis zijn” in te studeren. Dit mogen ze samen met het koor ten gehore brengen. Ergens tussen 19:30 en 20:00 zullen de kinderen op het podium gevraagd worden. 
Het voortgezet onderwijs hebben we verzocht om een bijdrage aan deze avond te leveren. We hopen dat we respons krijgen en dat een leerling of meerdere leerlingen iets kunnen laten zien of horen op deze avond. 

BETROKKEN PARTIJEN
Tijdens de organisatie zijn wij gelukkig met een aantal partijen in aanraking gekomen die zich met veel enthousiasme in zijn gaan zetten om van de Xmas sing along in Stiphout een succes te maken. Scouting Jan Baloys en de directe buurt (’t Bruggenpleintje) hebben dit project direct omarmt en samen zetten wij onze schouders er onder. Onze dank daarvoor is ontzettend groot. Daarnaast zijn er tal van vrijwilligers waar wij op en mee kunnen bouwen. Een onmisbare factor in dit geheel!

ONTSTAAN
In 2015 is de Xmas sing along in Beek en Donk georganiseerd. Dit is een groot succes gebleken. Een van de organisatoren is verhuisd waardoor er geen nieuwe editie in Laarbeek is opgestart. (Stiphoutse) vrijwilligers die in Laarbeek mee hadden geholpen vonden het evenement echter te leuk om zomaar op de plank te laten liggen en zijn begonnen met organiseren. Zover wij weten ligt de oorsprong van de Xmas sing along in Eindhoven.