Info

Info

WE GAAN WEER SAMEN ZINGEN.

Hoera, na alle corona perikelen is het EIN-DE-LIJK weer zover. We gaan samen zingen. Smeer de kelen, drink thee met honing, oefen thuis alvast wat. Op vrijdag 22 december 2023 organiseert de stichting Xmas sing along weer haar twee jaarlijkse ‘grote’ Xmas sing along. Diverse leuke, hippe (pop)koren laten sfeervolle liedjes horen. De tekst wordt geprojecteerd en iedereen wordt uitgenodigd om mee te komen zingen.

Als entree vragen wij iedereen een lang houdbaar artikel mee te brengen dat ingeleverd kan worden in de kraam van Super Sociaal bij de Oude Toren in Stiphout. Ingang aan de van der Brugghenstraat.

De artikelen worden ingezameld voor en door Super Sociaal. Een supermarkt voor de inwoners van Helmond en Laarbeek die het financieel zwaar hebben.
Ze zijn meer dan dankbaar voor alle producten die gebracht worden.

ZINGEN

Elk oneven jaar (2021-2023 enz)  organiseert de stichting Xmas sing along een sfeervol meezingevenement bij de Oude Toren in Stiphout. Xmas sing along, samen voornamelijk kerstliedjes zingen in een sprookjesachtige omgeving. Er staan kraampjes waar winterse hapjes en drankjes te verkrijgen zijn. Trek lekkere warme kleren aan, breng uw zangstem (hoeft niet zuiver te zijn) mee dan zorgen wij voor een fantastische sfeer.

ENTREE
Als entree vragen wij u een artikel uit de voorraadkast/kelder mee te brengen. Denk hierbij aan een fles shampoo, een pak koekjes, douchegel, enz. Deze artikelen worden door vrijwilligers van Super Sociaal aangenomen en zullen verdeeld worden onder de minderbedeelde gezinnen die in onze gemeente wonen. Zo proberen wij te zorgen dat er voor hen iets extra’s is in deze dure decembermaand.

SCHOLEN
De kinderen van de basisscholen hebben we gevraagd het lied “kon het elke dag maar kerstmis zijn” in te studeren. Ergens tussen 19:30 en 20:00 zullen de kinderen op het podium gevraagd worden. 

BETROKKEN PARTIJEN
Tijdens de organisatie zijn wij gelukkig met een aantal partijen in aanraking gekomen die zich met veel enthousiasme in zijn gaan zetten om van de Xmas sing along in Stiphout een succes te maken. Scouting Jan Baloys, de Blökers en de directe buurt (’t Bruggenpleintje) hebben dit project direct omarmt en samen zetten wij onze schouders er onder. Onze dank daarvoor is ontzettend groot. Diverse leerlingen van het voorgezet onderwijs doen hun maatschappelijke stage tijdens en in aanloop naar de Xmas sing along. Daarnaast zijn er tal van vrijwilligers waar wij op en mee kunnen bouwen. Een onmisbare factor in dit geheel!

ONTSTAAN
In 2015 is de Xmas sing along in Beek en Donk georganiseerd. Dit is een groot succes gebleken. Een van de organisatoren is verhuisd waardoor er geen nieuwe editie in Laarbeek is opgestart. (Stiphoutse) vrijwilligers die in Laarbeek mee hadden geholpen vonden het evenement echter te leuk om zomaar op de plank te laten liggen en zijn begonnen met organiseren. Zover wij weten ligt de oorsprong van de Xmas sing along in Eindhoven.