Kunstkwartier

Kunstkwartier

Over het Kunstkwartier?
Ontdek je creatieve talent bij kunstkwartier. Of je nu een instrument wilt leren bespelen, je schrijftalent verder wilt ontwikkelen, samen wil dansen of toneel spelen óf zelf kunst wilt maken. Onder begeleiding van een professionele en inspirerende docent ontwikkel en verbeter je je creatieve vaardigheden.

https://www.kunst-kwartier.nl/

Stichting Xmas sing along heeft een samenwerking gevonden met Kunstkwartier Helmond. Twee strijkensembles zullen optreden gedurende de Xmas sing along van 2019. Wat een ontzettend leuke aanvulling in het toch al zo mooie programma van dit jaar.

Strijkensemble 1

O.l.v. Yvonne Franssen. Dit is het beginnersensemble van Kunstkwartier voor jonge violisten en cellisten. Hier leren de leerlingen de eerste beginselen van het samenspel met een strijkinstrument. Het ensemble repeteert wekelijks in Helmond. Er is van alles te leren: natuurlijk samen beginnen en samen eindigen, maar ook de typische ‘strijkersdingen’ zoals samen de strijkstokken dezelfde kant op, snel wisselen van tokkelen (pizzicato) naar strijken (arco) en ook samen zuiver spelen. En daarnaast gewoon een klein uurtje gezellig samen muziek maken. Luister tijdens de Xmas sing along naar onze enthousiaste vertolking van een paar kerstliedjes!


Strijkensemble 2

O.l.v. Yvonne Franssen. Na een aantal jaren in ensemble 1 kunnen de leerlingen doorstromen naar ensemble 2. De meeste leerlingen zitten inmiddels op de middelbare school, kunnen al aardig overweg met hun instrument en dat opent deuren naar andere muziek. Ook hier blijven de leerlingen een aantal jaren totdat ze rijp zijn om de stap te wagen naar een amateur symfonieorkest. Het ensemble repeteert wekelijks. De leerlingen spelen op 20 december kerstmuziek: herkenbare liedjes, maar ook sfeermakers.